mercoledì 22 aprile 2009

EL PASSAT ÉS PRESENT – EL PRESENT ÉS FUTUR
Festa – acte de Resistència de la comunitat italiana de Barcelona.
Espectacles, música, gestos revolucionaris i paraules de confrontació

Som joves italians a Espanya, treballadors immigrants en un país on ens trobem a gust, que ens mirem la situació política i social italiana amb creixent preocupació i rebuig. Però sense distanciar-nos-en: tenim més ganes que mai d’esforçar-nos per canviar les coses, per tornar a donar sentit a la nostra democràcia i als valors constitucionals sobre els quals es fonamenta Itàlia.

La lluita als feixismes, a la màfia i al racisme són els ideals en què creiem i ens reconeixem. Estem a favor d’una economia neta i incloent. Volem transparència, oportunitats, drets en un país governat per una generació vella i allunyada de les nostres necessitats.

Volem començar aquest recorregut en una data simbòlica, el 25 d’Abril. El 25 de Abril de 1945, les nostres partisanes i partisans, junt amb els exèrcits aliats, van alliberar Itàlia de l’opressió nazi-feixista després de més de dos decennis de grans sofriments. Ens sembla evident que avui – potser en formes més perilloses que en el passat - els fonaments de la convivència civil i democràtica estan sota un fort atac, i el nostre patrimoni de valors que hem intentat preservar, fins i tot durant els dramàtics esdeveniments de la nostra història recent, està en perill.

Temem els mafiosos de guant blanc, els nous abanderats d’un capitalisme mundial sense escrúpols, que s’arrela a les nostres ciutats, regions, institucions i als nostres òrgans d’informació. Temem un sistema econòmic en crisi que especula sobre el nostre futur, que explota els treballadors estrangers i després els tanca en nous camps de concentració, que en lloc d’oferir oportunitats als joves els converteix en precaris per tota la vida, que embruta i envileix la nostra terra, i que alimenta noves pors, guerres i divisions per continuar controlant i gestionant recursos que són de tothom. Temem una casta política incapaç, roïna i corrompuda, que destrueix el que hem construït per a defensar la ciutadella del seu propi poder, que no dubta en aliar-se amb les màfies i els grups de l’extrema dreta per a afirmar els seus interessos.
Temem el poder vaticà, cada cop més intervencionista i intolerant, que pretén imposar el seu dogma a l’estat laic, i que cada cop es posa menys al costat dels dèbils i els indefensos. Dia rere dia, aquesta casta de poder, a la que ja no sap oposar-se una esquerra sempre més àfona i dispersa, desmantella l’estat social i l’arquitectura constitucional que ens hem donat, tot culpant i marginant el pobre, el diferent, el dèbil.

No mirem al passat amb nostàlgia, però temem que s’estigui relliscant cap un abisme del qual serà difícil tornar a sortir-ne. Creiem que és possible tornar a agafar les regnes d’una batalla que avui s’està perdent, partint de nou dels ideals del nostre Alliberament. Lluitem per a defensar els drets i els valors, però també per refermar amb idees, programes, confrontacions i accions que una NOVA ITÀLIA ÉS POSSIBLE. Avui.

Nessun commento:

Posta un commento