giovedì 30 aprile 2009

1 de mayo / maig a Barcelona

OTRA ITALIA ES POSIBLE
UN PRIMERO DE MAYO DE LUCHA, EN BARCELONA COMO EN ITALIA


UNA ALTRA ITÀLIA ÉS POSSIBLE
PRIMER DE MAIG DE LLUITA, A BARCELONA COM A ITÀLIA


CASTELLANO
Después del 25 de Abril, que nos ha llevado a reflexionar colectivamente acerca de viejos y nuevos fascismos, antiguas y nuevas formas de resistencia y de progreso, el MOVIMENTO PER LA SINISTRA – BARCELONA quiere estar presente también en las celebraciones del Primero de Mayo y aprovechar esta ocasión para seguir reflexionando sobre trabajo, emancipación y participación, junto con todas las compañeras y compañeros con los que hemos compartido las “Primarias de la Felicidad”.

Por supuesto, queremos hacerlo desde nuestro personal punto de vista, el de italianos en busca de un trabajo digno y de una vida satisfactoria en otro país y que, por lo tanto, pueden comparar diferentes modalidades de plantar cara a la crisis económica y de organizar la vida social.

En la era de la movilidad, la vida de muchos italianos parece cada vez más inmóvil. Los ricos siguen siendo ricos, la mayoría de las veces sin merecerlo o apropiándose del dinero publico para continuar siéndolo. Los pobres, por el contrario, encuentran cada vez más dificultades a la hora de mejorar su condición social. Y la mayoría de los italianos de clase media, que se hallan justo en el medio, se enfrentan, quizás por primera vez en la historia republicana, a una situación que parece precipitarse hacia el abismo: empleos hasta ayer sólidos se han vuelto precarios en el transcurso de tres jornadas de bolsa, comprar una vivienda o hacer frente a alquileres e hipotecas es cada vez más difícil, cada vez se hacen menos vacaciones e, incluso, está prohibido caer enfermo [gracias al ministro Brunetta]; las iniciativas empresariales se hallan bloqueadas por un sistema financiero que sufre un cortocircuito; hasta el acceso al saber se ve dificultado a causa de los absurdos recortes económicos llevado a cabo por nuestro gobierno en la escuela publica y las universidades.

Desde Barcelona, nosotros lucharemos por una salida de la crisis que no afecte a los trabajadores y que haga pagar a las oligarquías mafioso-financieras los costes sociales de sus desquiciadas elecciones; por un progreso económico fundado en la innovación y la sostenibilidad y no en condonaciones y desgravaciones fiscales para los que conciben el crecimiento solamente en términos de cemento, campos de golf y aeropuertos; por una mayor y progresiva apertura de las profesiones liberales, de los mercados, y de las relaciones internacionales, frente a quien exhorta al proteccionismo patriótico y al cierre corporativo de las jerarquías económicas y sociales para la conservación de sus propios privilegios.

La crisis se puede ver como una ocasión para cambiar de rumbo, sin dejar por ello de lado las conquistas sociales alcanzadas en los pasados años. Pero, tanto en España como en Italia, algunos creen que esto es sólamente otro pretexto para escapar con el dinero o para limitar los derechos ya adquiridos. En todo caso, vemos un gobierno español que, por lo menos, expresa una clara voluntad de cambiar de rumbo y una opinión publica capaz de exigir el cumplimiento de las promesas electorales, mientras que Italia necesita, más que nunca, una voz fuerte y unitaria contra una casta de poder cada vez más aferrada al botín y al sillón.

EL PRIMERO DE MAYO ÚNETE A NOSOTROS PARA LA DIGNIDAD DEL TRABAJO Y LA RESISTENCIA CONTRA LA ESPECULACIÓN

Viernes 1º de Mayo, 11:30 h. Ronda Sant Pere / Passeig de Gràcia, detrás de la pancarta de Sinistra e Libertà


CATALÁ
Després del 25 d’abril, que ens ha portat a reflexionar col·lectivament sobre vells i nous feixismes, antigues i noves formes de resistència i de progrés, el MOVIMENT PER L’ESQUERRA – BARCELONA vol estar també present a les celebracions del Primer de Maig i aprofitar aquesta ocasió per a continuar reflexionant sobre treball, emancipació i participació, al costat de totes les companyes i companys amb els que hem compartit les “Primàries de la Felicitat”.

Per descomptat, ho volem fer des del nostre personal punt de vista, el d’italians que busquen un treball digne i una vida satisfactòria en un altre país i que, per tant, poden comparar diferents formes d’enfrontar-se a la crisi econòmica i d’organitzar la vida social.

A l’era de la mobilitat, la vida de molts italians és cada cop més immòbil. Els rics continuen sent rics, la majoria de les vegades sense merèixer-ho o apropiant-se dels diners públics per aconseguir-ho. Els pobres, en canvi, troben cada cop més dificultats per a millorar la seva condició social. I la gran majoria dels italians de classe mitja, que són al mig, s’enfronten, potser per primera vegada a la història republicana, a una situació que sembla precipitar-se cap a l’abisme: llocs de treball que fins ahir eren sòlids s’han tornat precaris en el transcurs de tres jornades de borsa, ja no es pot comprar una casa o fer front a lloguers i hipoteques, ja no es fan vacances, s’ha fet impossible posar-se malalt (gràcies al ministre Brunetta), les iniciatives empresarials estan bloquejades per un sistema financer que pateix un curt circuit, fins i tot, l’accés al saber és cada vegada més complicat a causa de les retallades econòmiques que ha dut a terme el noste govern a l’escola pública i a les universitats.

Des de Barcelona, nosaltres lluitarem per una sortida de la crisi que no penalitzi els treballadors, i que faci pagar a les oligarquies mafioso-financeres el cost social de les seves perverses eleccions; per un progrés econòmic basat en la innovació i la sostenibilitat, en lloc de condonacions i desgravacions fiscals pels que conceben el creixement exclusivament en termes de ciment, camps de golf i aeroports; per una major i progressiva obertura de les professions lliberals, dels mercats i de les relacions internacionals en front als qui exhorten al proteccionisme patriòtic i al tancament corporatiu de les jerarquies econòmiques i socials per a la conservació dels seus propis privilegis.

La crisi es pot veure com una ocasió per canviar el rumb, sense deixar de banda les conquestes socials assolides en els anys passats. Però, tant a Espanya com a Itàlia, alguns creuen que això és només un altre pretext per a escapar amb els diners o limitar els drets adquirits. En tot cas, veiem un Govern Espanyol que, si més no, expressa una clara voluntat de canviar de rumb i una opinió pública capaç d’exigir el compliment de les promeses electorals, mentre que Itàlia necessita, més que mai, una veu forta i unitària contra una casta de poder cada cop més aferrada al botí i a la cadira.


EL PRIMER DE MAIG MANIFESTA’T AMB NOSALTRES PER LA DIGNITAT DEL TREBALL I LA RESISTÈNCIA CONTRA L’ESPECULACIÓ

Concentració divendres 1 de maig, 11:30 h. Ronda Sant Pere / Passeig de Gràcia, darrera la pancarta de Sinistra e Libertà.


@: mpsbarcelona@gmail.com
www: http://mpsbarcelona.blogspot.com
Facebook: Movimento per la Sinistra – Barcelona

Nessun commento:

Posta un commento